MATCHi app on green background

Är serie-och gruppspel racketsportens framtid efter pandemin?

Seriespel. Detta fantastiska koncept. Du anmäler dig och blir garanterad ett visst antal matcher, oftast på attraktiva tider som annars kan vara svåra att få tag på. Du ställs mot motståndare på samma eller liknande nivå och du får känna pulsen öka och tävlingsinstinkten kicka in på en regelbunden basis. Det är inte svårt att förstå varför intresset för serie-och gruppspel ökat stadigt de senaste åren. På MATCHi ställde vi oss frågan hur utvecklingen sett ut mer i detalj och bestämde oss för att göra ett djupdyk in i Backhandsmash databas och låta siffrorna talar sitt tydliga språk.

 

MATCHi + Backhandsmash = Sant

Under hösten 2020 förvärvade vi Backhandsmash, ett av Sveriges mest populära serie-och gruppspelssystem. Sedan dess har vi jobbat intensivt med att påbörja den långsiktiga integrationen av de två plattformarna för att låta seriespelet blir en mer naturlig del av MATCHi. Idag släpptes den första etappen av integrationen genom en uppdatering av vår app. Det innebär att det framöver kommer vara möjligt att komma åt ditt seriespel i MATCHi appen så fort restriktionerna lättar och pandemiläget tillåter.

 

Kraftig ökning av antal seriespel och registrerade spelare

Statistiken visar på en stadig, och stundtals kraftig, ökning sedan 2017. Den positiva trenden är allra tydligast när det kommer till antalet registrerade spelare. Under perioden 2017 till 2020 har just antalet registrerade spelare i Backhandsmash ökat med hela 328%. Även det totala antalet skapade serie-och gruppspel har under samma period ökat med imponerande 221%. I linje med detta visar även en undersökning gjord bland klubbar i vårt nätverk att närmare 7 av 10 anser att organiserandet av seriespel bedöms vara väldigt viktigt för deras anläggnings framgång. Seriespelets kundlojaliserande egenskaper har inte heller gått anläggningar om intet och kan vara en bidragande faktor till utvecklingen.

 

Seriespel är här för att stanna

Trots pandemin spelades det en hel del seriespelsmatcher under 2020. Jämfört med året innan spelades 64% fler seriespelsmatcher samtidigt som 48% fler omgångar genomfördes*. En överhängande stor del av ökningen kan härledas till padeln specifikt. Av alla ligor som skapades under 2020 var 54% seriespel i padel som kan jämföras med tennisen som stod för 43% av alla skapade gruppspel. Om serie-och gruppspel är rackensportens framtid återstår att se. Uppenbart är i alla fall att seriespel är en ynnest för både racketsportsälskare och racketsporthallsägare som inte ser ut minska i popularitet. När pandemiläget tillåter förutspår vi på MATCHi en fortsatt kraftig positiv utveckling av förekomsten av seriespel som vi ser fram emot att få vara en del av.

 

Intresserad av att lyfta ditt seriespel på din anläggning till nya höjder?

Hör av dig till en av våra säljare på antingen 010-405 88 00 (knappval 1) eller sales@matchi.se så berättar vi gärna mer om hur MATCHi och Backhandsmash kan hjälpa just din anläggning vara redo när restriktionerna lättar.

 

*Baserat på Backhandsmash data.