Two men standing next to each other smiling

MATCHi förvärvar Backhandsmash

Pressmeddelande

Nordens ledande plattform för racketsport, MATCHi, förvärvar det digitala serie- och gruppspelssystemet Backhandsmash. MATCHi har fyrdubblat omsättningen på två år och tar nu ytterligare ett steg mot att bli den självklara plattformen för racketsport globalt.

 

Det här är MATCHi

 

  • 650.000 anslutna användare
  • Drygt 30.000 nya användare i månaden
  • Grundat i Sverige 2012
  • Finns idag i åtta länder

 

Den som spelat racketsport de senaste åren har med all sannolikhet använt sig av MATCHi, vare sig det gäller tennis, squash eller den omåttligt populära padeln. För att kunna erbjuda racketsportanläggningar världen över enklare hantering av populära tävlingsformer har MATCHi i dagarna förvärvat Backhandsmash, Sveriges största serie- och gruppspel för motionärer.

“Efter ett långt och framgångsrikt samarbete med Backhandsmash har vi nu valt att förvärva företaget. Vi ska ta in de bästa delarna i vårt långsiktiga arbete mot en grym gruppspelsupplevelse. MATCHi ska fortsätta vara hallägarnas och våra 650.000 användares bästa vän och med Backhandsmash kan vi ge användarna både mer statistik och resultat”, säger Daniel Ekman, CEO på MATCHi.

 

Fyrdubblad omsättning sedan 17/18

Med rötterna i föreningslivet har MATCHi under åren breddat till att inkludera både ideella och entreprenörsdrivna sportanläggningar. Tillväxten har ökat exponentiellt med över 30.000 nya användare i månaden. Omsättningen har ökat organiskt från 7 miljoner räkenskapsåret 2017/18 till 30 miljoner 2019/20.

 

Om MATCHi

MATCHi AB grundades 2012 med en vision om att förenkla vardagen för alla de som spelar eller jobbar med racketsport. Via sin plattform kopplar MATCHi ihop klubbar med spelare och hanterar samtidigt bokningar, betalningar, åtkomstkontroll och mycket mer. Med över 650 000 spelare anslutna till plattformen har MATCHi en marknadsledande roll inom racketsportsvärlden.
www.matchi.se

 

Ladda ner pressmeddelandet som pdf.