Två padelrack mot varandra

Del 4: Två glada amatörer testar seriespel

Del 4 av 5

GÖTEBORG. Vilken söndag vi fick uppleva igår! SVT sände för första gången två absoluta toppmatcher i padel. Inte nog med det – matcherna spelades dessutom på Padel Arena Frihamnen Göteborg. Sändningen slutade 17:55 och kl 18:00 var det dags för mig och Linda att äntra banan och ta vid där proffsen lämnade. Det enda jag kan säga om denna veckans prestation är att det var tur att kamerorna inte längre rullade.

Padel så långt ögat kan nå

Det var nästan lite nervkittlande att gå in på anläggningen igår. Matchen mellan Calle Knutsson och MATCHi-sponsrade Daniel Windahl och SM-mästarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern var så jämn att sändningen knappt hunnit avslutas innan det var dags för del 4 av 5 i damserien att kicka igång. När vi klev in genom ytterdörren var det första vi såg de stora sponsorskärmarna, produktionsteamet och så klart de tävlande. Vi fick även syn på Antonette Andersson och Baharak Soleyman och då kändes det givet att ta tillfället i akt och gratulera till vinsten från alla oss på MATCHi. Sen var det ju bara en sak kvar – att spela vår egna match och energin i hallen var det ingen fel på.

Two women standing smiling

Precis innan damserien drog igång fick vi gratulera vinnarna 🎉

En match i raketfart

Alla var så taggade på att sätta igång att det knappt var fråga om någon uppvärmning. Efter bara några bollar fram och tillbaka började matchen officiellt. Dessvärre finns det inte mycket att säga om matchen annat än att den gick väldigt fort – och inte på ett bra sätt. Efter ynka 30 minuter hade veckans motståndare fullständigt kört över oss med 2 raka set och det var över en timma kvar att spela. Jag har nog aldrig hört uttrycket “Bra tänkt!” florera så mycket i en och samma match som jag gjorde i denna. Bollen gick i bakre glaset innan studs – “Bra tänkt!”. Bollen gick i nät – “Bra tänkt!”. Bollen tar i kanten av racket och studsar rakt upp i luften – “Bra tänkt!”. Ja, ni fattar, vi tänkte sjukt bra men utförandet fallerade. “Det är ju trots allt tanken som räknas” tröstade vi oss själva med. Efter vad som kan ha varit den snabbaste matchen i damseriens historia så fortsatte vi att spela inofficiellt. Gick det bättre då när pressen inte var lika hög? Nej, tyvärr men det var lika roligt ändå.

Nu när serien verkligen börjar lida mot sitt slut så letar vi febrilt efter en ny damserie i Göteborg att ställa upp i. Det är ju bara för roligt att spela padel för att inte fortsätta. Om du aldrig spelat padel tidigare så har jag bara ett råd: testa och se hur det känns!

Linn Franzén
MATCHi

P.S. Driver du en anläggning och vill ha hjälp med att komma igång med seriespel? Hör av dig till någon av våra säljare på 031-38 07 200 (menyval 1) så fixar vi det tillsammans.