Leende man på en padelbana

“Det här är vi” med Hector Palacios

OSLO. Hector Palacios började spela padel redan som 10-åring. Idag, nästan 30 år senare, kan han titulera sig som Norges landslagstränare i padel och är själv med och driver sporten framåt i landet.

Från Argentina till Norge

Hectors resa började i Rio Colorado i södra Argentina. Genom en barndomsvän kom han i tidig ålder i kontakt med sporten som har kommit att följa honom genom hela hans uppväxt.

“Det var en kompis av meg, Lucas Otermin, som inviterte meg med på å teste en ny racketsport. Han sa: ¨Onkelen min har bygd en liten tennisbane med vegger rundt banen, det heter padel¨. Vi spilte nesten hver dag den sommeren”, berättar Hector glatt när vi pratar med honom.

Hans intresse för sporten växte snabbt och det dröjde inte länge innan Hector började spela padel på tävlingsnivå.

“Jeg begynte å spille padel da jeg var 10 år gammel i 1989/90 i Argentina. Fram til 2006 konkurrerte jeg flittig både i junior og seniorklassen i Argentina”.

Tränaryrket och fostrandet av framtidens spelare

År 2008 flyttade han till Oslo där han nu bor tillsammans med sin sambo Kristine och deras gemensamma dotter Karla. Efter bara några år i sitt nya hemland öppnade en ny spännande möjlighet upp sig – ett uppdrag som var svårt att tacka nej till: Att bli Norges landslagstränare i padel.

“Jeg fikk den spennende muligheten til å bli med som Norges landslagstrener under EM i 2019 i Lisboa. En utrolig fin opplevelse med et fint team, hvor jeg og fikk anledning til å møte de beste trenerne og spillerne i hele verden!”, sa han och fortsatte. “Som spiller er jeg en «voksen» kar, og ønsker å få det beste ut av meg selv i tiden jeg har igjen (veldig lite). Min trenerkarriere i Norge startet høsten 2018 på A.C.E. Racket og treningssenter i Askim. Det jeg virkelig ønsker å bidra med er fremtidens spillere i Norge. Det krever at jeg kontinuerlig forbedrer og utvikler meg som trener i faget padel, og fortsetter å jobbe 100 % med det jeg trives best med; å se andre bli gode!”

Enligt Hector har intresset för padel ökat i Norge: “Selv om sporten er ung i Norge er interessen for padel i absolutt økende grad, og det åpnes flere og flere haller i hele Norge. Spennende å se at den utviklingen som har skjedd i Sverige, også nå skjer i Norge. For meg som er argentiner og oppvokst med padel er dette ekstra gøy for meg å se, oppleve og jobbe med!”

Vi avslutar intervjun med att fråga om det finns potential för fortsatt stark utveckling för norsk padel. Svaret var självklart: “Absolutt! Her er det mange spennende muligheter. I mars åpnet endelig første hallen i Oslo (Allstar Padel), og det vil nok være med på å bidra til økt og raskere interesse for padel”.