“Det här är vi” med Ji Vichithong

“Mitt mål med padel är att bli så bra jag bara kan bli och även få mode medvetna tjejer att klä sig i mitt varumärke som kommer lanseras snart. Jag älskar snygga sportkläder och tycker alltid man spelar bättre om man klär sig snyggt och bekvämt och ja det går faktiskt att kombinera dessa.”

Vi har snackat med Ji Vichithong, som är en “padeltokig tjej” och som jobbar för att så många som möjligt ska få uppleva padel endorfinerna.

Vad är din bakgrund inom padel?

– Spelade fotboll fram tills jag var 20 och flyttade upp till Stockholm och började då testa på att lira tennis. Jag började så småningom att ta lektioner och spelade en del med mina kompisar. Så bakgrunden är väl mycket boll i kroppen och lite tennis innan jag fann min stora passion padel!

Hur och när startade din relation till padel?

– Det var min före detta chef som introducerade mig för padel för ca 2,5 år sedan och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Från att ha spelat tennis 1-2ggr i veckan spelade jag nu padel 5-7 dagar i veckan! Nu lite lugnare när jag blivit 2,5 år klokare/visare och lärt mig att vila faktiskt är en bra grej…

Finns det ett ögonblick eller en händelse som du kan peka ut som var en faktor för den tid du har investerat på padel?

– Det finns faktiskt ett tillfälle som sticker ut och det var när jag och min allra första partner spelade vår första sanktionerade tävling. Vi hade nog då spelat padel i ett halvår och tyckte vi va hyfsat duktiga. Nä vi skulle anmäla oss funderade vi om vi skulle anmäla oss till A-eller B-klassen och det slutade med att vi anmälde oss till A för att se hur mycket vi hade kvar att lära oss innan vi skulle nå toppen.

I Stockholm var vi ju grymma (måste dock påpeka såhär i efterhand att sporten var rätt ny i Stockholm och det var då inte jättemånga som spelade eller ens visste vad padel var).

Direkt i första matchen mötte vi Sverige-ettan Barre och Åsa Svensson (tror jag) och ja behöver jag säga mer? Tror inte vi fick röra en boll…förutom när det var vår serve förstås, det small både från höger och vänster och det var bokstavligen på med hockeyhjälmen. Detta skulle knäcka många men på något sätt var detta startskottet för mig där jag verkligen bestämde mig för att satsa.

Vad motiverar dig?

– Tävlingsmänniskan i mig som vill se hur bra jag kan bli i padel.

Vad är dina mål/visioner för framtiden (gällande padel)?

– Mitt mål med padel är att bli så bra jag bara kan bli och även få mode medvetna tjejer att klä sig i mitt varumärke som kommer lanseras snart. Jag älskar snygga sportkläder och tycker alltid man spelar bättre om man klär sig snyggt och bekvämt och ja det går faktiskt att kombinera dessa. Ett annat mål jag har i framtiden är att sprida padeln inte minst i Thailand där det byggs fler banor men väldigt få thailändare som spelar. Jag vill att ALLA ska få uppleva padel endorfinerna!

 Hur hanterar du situationen med coronaviruset när gäller padel?

– Som med allt annat här just nu kör vi ”social distancing”. Det gäller även paddeln, vi är noga med att inte göra high fives och så. Det gäller även mina padelboomerangs där Padel-dansen sker med minst 1,5m mellan spelarna (följer ni mig på insta så kan ni inte har missat mitt signum).