Calle Knutsson 101

“Jag kommer från tennisen, började när jag var 7 och spelade tills jag var 18. Från 14 började jag spela padel men bara för skojs skull sen blev det mer och mer sedan nån tävling med Axel Holm men då var jag bar 14-15 och yngst och då fanns det inte så många banor.

Samtidigt fortsatte jag med tennisen och det blev 6 månader i USA sen vid 18 blev det full satsning på Padel. Nu är jag 22 och har bott i Spanien i 2 år, har kombinerat det med ekonomiplugg. Det är en stor kulturell skillnad att bo här i Granada. I sverige går allt på räls, man vaknar tidigt och går till jobbet, här är det inte lika organiserat.

Carlos bor i Malaga och det tar bara en timma att köra ner. Vi satsar på att spela många WPT-tävlingar och självklart blir Båstad en riktig höjdare. Jag kommer flytta till Madrid och tar en paus från studierna för att ge padeln 100%. Tanken är att spela vidare med Carlos och vi tror det ska gå.

Jag har inte spelat padel sen jag var liten så måste jobba hårt med fys och försöker träna mycket och på ett smart sätt. Vi har inte satt upp rankingmål utan vi tar en match i taget och målet är att bli bättre och bättre och då följer ju rankingen åt rätt håll. Samma i Båstad vi tar en match i taget och målsättningen är att förbättra och lära oss mer hela tiden.”