MATCHi meets Johan Håkansson

”Det var en gång, långt upp i skogarna i Norrbotten, en man som hette Johan…” Så börjar min berättelse om mannen bakom nyhetssajten Padelfeber.

Padelfeber såg dagens ljus den 1 oktober 2016. Nyhetssajten lever i syfte att skapa en gemenskap för sporten, samtidigt som den ska vara den ledande nyhetsplattformen med innehåll som är roligt och utbildande.

Grundaren är en sann racketsportfantast vid namn Johan Håkansson som är 49 år gammal och är uppvuxen i Luleå. Han var själv länge aktiv pingisspelare och har även spelat tennis på hobbynivå. Johan var en av de första som började spela padel när Luleå Tennisklubb byggde två banor för lite drygt fyra år sedan. Han har arbetat som journalist sedan han var 18 år och kände redan när han började med padel, att det saknades bra texter om sporten.

Det fanns i princip ingenting, vilket var frustrerande. Till sist insåg jag att jag nog var rätt person att ändra på det, säger Johan.

Sajten fokuserar nästan uteslutande på padeln i Sverige och kan bedriva sin verksamhet tack vare stöd från flera stora aktörer inom padel. Dessa anser, precis som Johan, att sajten är viktig för sporten.

Jag ville skapa en gemenskap för padel i Sverige, men även ge sporten en chans att få läsa om sig själv. Padelfeber ska vara ett universitet som dels ska utbilda, men även vara drivande i debatter.

Johan drivs av kraften att allt han gör ska vara bra och något att vara stolt över: Det är enormt motiverande att vara ett litet nav i svensk padel och få vara med på den här resan när en ny sport formas och etableras.

Han avslöjar också att det ständigt snurrar tankar om hur han ska kunna utveckla sajten för att bli ännu bättre. Den största utmaningen är enligt Johan att nå dem som mest spelar padel som en kul grej med kompisarna.
Jag blir nyfiken på vad visionen för sajten är och ställer frågan till Johan. Han svarar att hans egen vision är att vara bråkig ibland, men oftast snäll.

Padelfeber ska ständigt utvecklas och sprida glädje inom padelfamiljen. Det finns ett otroligt engagemang för sporten och Johan tror stenhårt på att öppenhet och debatt är något bra.

Det är så roligt att få bidra till att göra våra bästa spelare kända för resten av oss som älskar sporten.
Älskar sporten är vi många som gör och vi spår därför Johan en lysande framtid med Padelfeber.
Snipp snapp snut… Denna sagan är inte i närheten av slut…