Intervju med Ulf Börjesson

Mitt i byggdamm och ljud från skruvdragare träffade vi Ulf Börjesson, klubbdirektör på GLTK. Klubben som grundades år 1900 och är en av landets största och äldsta klubbar med dryga 1600 medlemmar.

Just nu är de i slutfasen av ett stort ombyggnadsprojekt och vi kan ana resultatet av många års planerande. Förändringen man ser nu påbörjades redan 2001 och utmynnade i en utbyggnad redan 2005. Därefter har man kontinuerligt arbetat med att ta
anläggningen till nästa nivå.

– Det känns spännande att äntligen komma i mål, säger Ulf. Det har varit många problem att ta ställning till längs vägen, men nu är vi nästan framme, dessutom med ett nytt ben att stå på när vi öppnar fyra nya Padelbanor under hösten.

Ulf har varit klubbchef på GLTK sedan 1994, men började redan tidigare med att själv vara aktiv som spelare inom tennis på klubben.

– På den tiden, när jag spelade, blev man kallad till anläggningen för uttagning och uppspel, vilket är lite annorlunda mot nu, säger Ulf och skrattar. Jag blev inkallad på plan och fick slå tillsammans med en tränare i tio minuter medan tre personer satt
vid ett bord och tittade på.

Bra gick det för Ulf och han spelade sedan för GLTK under hela sin juniortid innan det bar av till Stockholm och därefter USA. När han sedan kom tillbaka till Sverige anslöt han sig åter till klubben och hjälpte till som tränare innan han axlade rollen som klubbchef. Ulfs vision för GLTK är att det ska bli en naturlig mötesplats för hela familjen där alla kan
trivas och generationer blandas.

– Vi vill att ungdomar ska vilja hänga här innan träningen tillsammans med vänner, att föräldrarna ska kunna gå på gymmet när barnen tränar och sedan kunna fika tillsammans efteråt. Man ska kunna komma hit oavsett om man är frisk eller skadad, det skall vara en trygg plats där alla ska känna sig hemma. Barn är idag generellt sett i sämre skick fysiskt än vad barn var förr och av den anledningen känns det extra viktigt att satsa på att hela familjen ska kunna hitta aktiviteter de gillar, under ett och
samma tak.

Viktigt i ombyggnaden har varit att sträva efter att ytterligare sätta kunden i centrum. Det första du ser när du kommer innanför dörrarna är den stora nya receptionsdisken, som är bemannad med personal som kan ta emot på ett bra sätt oavsett anledning till ditt besök. Förutom fyra nya Padelbanor kommer det även bli en permanent minitennisbana inritad i marken samt en bollvägg och eventyta. Beslutet att satsa på Padel kändes naturligt och tros kunna bli ett bra komplement till tennisverksamheten i huset.